Cauzele pentru care frigiderul nu se raceste

0
599
Cauzele pentru care frigiderul nu se raceste

Una dintre cele mai frecvente probleme, in cazul frigiderelor noi, este ca acestea nu mai racesc. Daca frigiderul nu mai functioneaza corespunzator, vezi sfaturi; s-ar putea sa fie chiar una dintre problemele mentionate in acest articol.

  1. Bobine condensatorului sunt murdare

Murdaria de pe bobinele condensatorului este cea mai frecventa cauza a cresterii temperaturii din interiorul frigiderului. Bobinele condensatorului elimina caldura pe masura ce agentul frigorific trece prin ele, iar daca acestea sunt infundate, nu vor putea elibera caldura in mod corespunzator. Totodata, este posibil sa fi observat ca in ultima perioada frigiderul este foarte zgomotos, ceea ce se poate datora faptului ca ansamblul tehnic este suprasolicitat, astfel incat temperatura din interiorul frigiderului sa fie optima.

Curata bobinele condensatorului!

Primul pas in curatarea frigiderului este sa il intorci cu partea din spate spre tine sau chiar sa il pui pe orizontala, astfel incat sa ai acces la baza acestuia. Bobinele au o forma cilindrica si se afla adesea sub frigider sau in partea din spate. Aceste dispozitive se pot curata extrem de usor, cu ajutorul:

Aspiratorului – utilizeaza un accesoriu cu orificiu ingust pentru a aspira murdaria de pe toate bobinele si alte dispozitive externe ale frigiderului.

Perie din plastic – curata bobinele folosind o perie uscata pentru a indeparta resturile care nu au putut fi aspirate. Aceste perii pot fi achizitionate atat online cat si din magazinele locale de produse alimentare si nealimentare.

Iti recomandam ca in momentul in care vrei sa cureti bobinele, mai intai sa incerci sa aspiri murdaria, iar apoi sa stergi bobinele cu peria.

  1. Usa nu se inchide bine

Una dintre cele mai frecvente probleme a unui frigider care nu mai raceste este o usa defecta. Daca garniturile usii sunt slabite sau deteriorate, temperatura din interior va creste. Inchiderea etansata a usii asigura temperaturi scazute in interiorul frigiderului, astfel incat aerul cald din exterior sa nu patrunda in interior. In momentul in care frigiderul nu mai raceste, verifica garniturile usii pentru a observa daca exista defecte, iar daca acestea sunt complet deteriorate, va trebui sa le inlocuiesti.

  1. Temperatura nu este setata corect

Frigiderul nu se raceste, dar congelatorul functioneaza? Verifica setarile termostatului. De cele mai multe ori  aceste se tari pot fi schimbate accidental, in momentul in care incerci sa pui mancarea in frigider. Consulta manualul tehnic al frigiderului pentru a seta temperatura optima pentru modelul pe care il detii.

  1.  Pana de curent

In cazul in care frigiderul tau nu mai este alimentat cu energie electrica, verifica urmatoarele componente:

Conexiunea – asigura-te ca toate cablurile sunt conectate intre ele, iar stecherul este bine conectat la priza .

Cablul – verifica daca exista semne de deteriorare. Inlocuieste cablul daca este deteriorat sau prezinta semne de uzura.

Sigurantele – verifica daca sigurantele s-au ars.

  1. Piese uzate

Daca ai verificat elementele tehnice prezentate mai sus, iar frigiderul nu raceste in continuare, atunci este posibil ca un motor al ventilatorului sa fie rupt, termostatul sa se fi defectat sau sa existe alte defectiuni ale pieselor. Asadar, in acest caz, iti recomandam sa apelezi la un specialist pentru reparatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here