Calatoriile si vacantele va ofera mereu avantaje multiple

0
598
Calatoriile si vacantele va ofera mereu avantaje multiple

Exista o multime de motive pentru care ar trebui sa plecati mai des in vacanta, si toate sunt motive bune. Cand ati fost ultima data cand ati plecat in vacanta? Daca a trecut ceva timp, s-ar putea sa nu va dati seama cat de mult ati pierdut. Acum este momentul sa va rezervati un bilet si sa plecati departe de toate – si veti fi uimit de cat de bine va veti simti cand va veti intoarce!

Creierul si mintea va vor fi recunoscatoare

La sfarsitul zilei, creierul tau este la fel ca orice alta parte a corpului tau – are nevoie de timp pentru a se odihni. S-a dovedit ca persoanele care isi iau timp liber de la serviciu si nu au parte de niciun fel de stimulare mentala au un hipocampus mai activ – partea creierului asociata cu memoria si invatarea.

Hipocampul este cel mai activ in timpul copilariei si adolescentei noastre si continua sa creasca pana la jumatatea varstei de 20 de ani. Dupa aceea, incepe sa se micsoreze, asa ca este important ca adultii sa continue sa isi stimuleze creierul.

Atunci cand sunteti in vacanta, puteti incerca lucruri noi pe care poate nu ati avut ocazia sa le faceti inainte. Aceste activitati noi va vor mentine creierul activ si in crestere, ceea ce este esential pentru sanatatea pe termen lung.

Este momentul perfect pentru a incerca ceva nou

Care este diferenta dintre a merge in vacanta si a incerca ceva nou? Nu prea mare, de fapt!

Atunci cand sunteti in vacanta, este posibil sa intalniti oameni din intreaga lume, ceea ce va ofera posibilitatea de a invata despre noi culturi si de a incerca lucruri fara a simti presiunea nereusitei.

Intoarcerea la serviciu, vine cel mai probabil cu multe angajamente, de aceea timpul alocat pentru a incerca lucruri noi va fi limitat, asadar o vacanta reprezinta momentul oportun in care sa incercati activitati noi.
Daca v-ati dorit intotdeauna sa invatati sa cantati la un instrument, sa invatati o noua limba, sa incercati un nou sport sau sa urmati un curs, acum este momentul.

Veti avea ceva de care sa va bucurati

Sa pleci in vacanta nu inseamna doar sa scapi de rutina zilnica, ci si sa te bucuri de tine cand esti acolo. Atunci cand ai o pauza de la munca, te poti bucura cu adevarat de vacanta. Nu trebuie sa te gandesti la munca si la tot ce ai de facut cand te intorci.

Este, de asemenea, o sansa de a va relaxa si de a va reincarca, ceea ce este important atat pentru sanatatea dumneavoastra, cat si pentru relatiile cu cei din jur. Faptul ca va bucurati cand sunteti in vacanta va poate ajuta sa va intoarceti la serviciu cu un sentiment de revigorare si sa fiti gata sa va ocupati de tot ceea ce va iese in cale.

Calatoriile sunt excelente pentru sanatatea ta fizica

Pe langa faptul ca sunt recomandate pentru sanatatea mintala, vacantele sunt bune si pentru sanatatea ta fizica. Ele va pot reduce riscul de a dezvolta boli de inima si alte afectiuni, care sunt asociate cu stresul.

De asemenea, calatoriile va pot incuraja sa fiti mai activi si sa va cresteti consumul de fructe si legume proaspete. Pentru a descoperi optiunile ideale pentru calatorii, puteti intra si pe Framey: aplicatie de social travel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here