De Ce Nu Este Recomandat Să Ai Blog Gratuit pe Subdomeniu

10
8471
blog gratuit

5 Motive pentru care nu recomand să îți faci blog gratuit pe un subdomeniu

Salutare!

În articolul de față mi-am propus să aduc în actualitate o temă care este destul de discutată în lumea deținătorilor de bloguri. Cei mai mulți bloggeri vor fi de acord că s-au aflat într-o mare dilemă atunci când a fost cazul să ia marea decizie : blog gratuit pe subdomeniu sau blog cu hosting plătit și domeniu propriu ( tot plătit ).
Deși nu pot spune că sunt un mare creator de conținut pe blog ( dar sper să rezolv această problemă in 2017 ) – am luat contact cu blogosfera încă de acum 10 ani. Am avut și bloguri gratuite, atât pe blogspot cât și pe wordpress, dar și pe domenii proprii și am ajuns la concluzia că dezavantajele sunt mai mari decât antajele în cazul unui blog pe gratuit pe domeniu.

Pe scurt – acestea ar fi doar 5 aspecte pentru care nu recomand să aveți un blog pe subdomeniu ( chiar dacă este gratuit ):

  1. Nu Este Profi – În momentul în care un sponsor își dorește un advertorial pe blogul tău, cu siguranță că va analiza mai multe aspecte legate de blog – trafic, aspect, corectitudinea gramaticală a textelor, metrici SEO, viteza de încărcare și nu în ultimul rând, numele domeniului. Nimeni nu vrea să își asocieze imaginea cu un blog care se numește bossdeboss.wordpress.com ,  cu o pagină de contact având un mail de genul johny_boss_2007@yahoo.com,  indiferent de cât trafic și de cât de bine ar scrie autorul.
    Cu un blog pe domeniu propriu – îți poți alege un domain-name profi, poți avea o adresa de email cu numele tău ( ex. nume@nume-domeniu.ro ) – aspecte care chiar contează în stabilirea unor colaborări serioase și pe termen lung.

2. Nu Este Sigur – V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu toată munca voastră dacă platforma gratuită pe care ați scris ani la rând s-ar inchide. Știu, e un scenariu greu de realizat, dar nu imposibil. Sau dacă vi s-ar pierde articolele din motive de natura tehnică. Ce puteți face? Vă spun eu….NIMIC. Pentru că fiind o platformă gratuită, v-ati dat acceptul că nu îi puteți trage la răspundere… Cu alte cuvinte, e Moca…dar pe riscul vostru.

3. Este aproape imposibil de personalizat – Știm cu toții cât de important este ca blogul să arate bine. Mie mi-a fost imposibil să fac un blog pe blogspot sau wordpress gratuit să arate așa cum îmi doream – și asta din cauza limitărilor pe care mi le impunea platforma. Teme foarte puține și toate parcă arătau la fel. Ca să nu mai vorbesc de plug-inuri sau alte tool-uri pe care nu le poți instala pe un blog free. Un dezavantaj major, iar!

4. Nu Este Brandabil – Blogul tău este cartea ta de vizită în mediul online. Și cu asta cred că am spus tot.

5. Vă reduce oportunitățile de monetizare – În ultima perioadă, tot mai multe persoane se plâng de faptul că nu li se mai aprobă conturi de Adsense pentru bloguri gratuite ( blogspot ), iar pe wordpress.com nu se aproba deloc, fiind interzise reclamele Adsense. Deci…adio bani din Adsense.

Știu că subiectul este destul de controversat, că unii îmi vor sări în cap…dar îmi asum și aștept cu mare interes comentariile voastre cu păreri pro și contra.

P.S. Greu e să scrii cu diacritice!

10 COMENTARII

  1. Articolul e bun doar ca la Blogger daca ai cunostinte de HTML iti poti personaliza cam toata tema + ca poti adauga domeniu propriu.
    Probabiliatea ca aceste platforme sa cada este foarte mica dar tot ce este posibil.
    P.S la Blogger poti face Backup la articole

    • Ai dreptate. Dar nu știu câți bloggeri au cunoștințe HTML. Și dacă tot ai domeniu propriu, de ce să stai pe Blogspot? Doar pentru că nu plătești hosting?

      • Cam asa ceva.. nu imi permit host cu toate ca am gasit unul gratis cu resurse nelimitate doar ca e din India si nu am incredere.
        Daca mai aveam blogul vechi puteam participa la concursul acela cu host dar acum nu am 30 de articole

  2. Eu am avut blogul pe blogspot. Am descarcat o tema free care mi-a placut si am reusit sa il personalizez, ceea ce pe WP nu am reusit. E mult mai limitat WP. Insa recunosc faptul ca acesta din urma e mai profi! Cat despre domeniu… cine are asteptari de la bog, trecerea pe domeniu e cea mai buna alegere. Multumesc pentru articol.
    P.S. E profi sa scrii cu diacritice!

    • Eu le-am încercat pe toate…și nimic nu se compară cu cele pe domeniu propriu. Eu prefer să stau în casa mea…nu cu chirie 🙂
      P.S. E profi…dar al naibii de greu!

  3. I think this is among the most vital information for me. And i’m glad reading your article. But should remark on few general things, The site style is wonderful, the articles is really great : D. Good job, cheers

  4. Mie imi place platforma blogspot, poate fi personalizata usor. Nu fac bani din blog, nu am reusit sa fac nimic cu Adsense, cica am o problema cu traficul. Prin intermediul blogului am cunoscut multi oameni, fac parte dintr-o comunitate frumoasa. La autorii de articole platite ma enerveaza faptul ca uita ca blogul e un jurnal si scriu doar pentru bani ori isi forteaza talentul inventand tot felul de povesti personale de doi lei pt a evidentia un produs. Lipsa de autenticitate se vede cu ochiul liber. Ca si cititor…ma deranjeaza si, recunosc, le evit pe cele care urmaresc strict castigul.

  5. După mai multe încercări atât pe Blogspot, cât și pe WordPress, am ales să îmi achiziționez un domeniu propriu. Exact din motivele pe care le-ai relatat mai sus.
    În plus, mi se pare mult mai ușor de reținut de cititori.
    Chiar dacă nu fac blogging pentru bani, ci din pură pasiune. Cred că așa cum investești în alte hobby-uri pe care le ai, așa poți investi și în acesta.

    PS: E greu doar la început cu diacritice. Apoi devine o obișnuință 😉

  6. M-am lăsat cu greu convins să migrez de pe blogspot pe domeniu și încă sunt convins că este o opțiune care ține de vanitatea bloggerilor și „bigotismul” sponsorilor (acesta din urmă alimentat la greu de agenții).
    Ca exemplu, cele mai faine colaborări le-am avut pe subdomeniu, bloguri întregi s-au pierdut și pe hostinguri plătite, blogspotul poate fi personalizat nelimitat și știu o groază de bloguri pe platforme gratuite care au metrici la care multe bloguri pe domenii doar visează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here