Blogurile personale – platforme de creare a tendințelor

1
2667
Blogurile personale – platformă de creare a tendințelor

Blogurile personale – platforme de creare a tendințelor

Ne îmbrăcăm după stilul promovat de o fashion bloggeriță, încercăm să ne alimentăm corect sau să ducem un mod sănătos de viață, bazându-ne pe ceea ce citim pe un blog despre nutriție sau ne propunem să vedem o destinație turistică despre care am citit pe un blog de călătorie.

Vrem nu vrem, – vorba cântecului, dar ne lăsăm, oarecum influențați de anumite tendințe promovate de blogurile pe care le urmărim, mai ales că, deseori, pe aceste platforme se desfășoară și anumite concursuri. Această practică este întâlnită frecvent în rândul vedetelor cucare dețin un blog, care te invită să participi la chestii de genul – câștigă o rochie din cea mai nouă colecție sau produse cosmetice de la un brand renumit. În acest mod, blogurile ne captează atenția, ne determină să le urmărim în permanență, dar și ne impun anumite standarde.

Dacă am pomenit de standarde și de vedete, atunci probabil ați observat că la postarea unui articol de o persoană cu popularitate despre fericire, dragoste și bucuria de a fi femeie, însoțit și de o poză cu un buchet de 8 martie, de exemplu, cu niște trandafiri de 1 metru, în care se laudă cât de mult o iubește soțul sau prietenul, atunci, cu siguranță, pe rețelele de socializare vom vedea a doua zi sute de poze cu asemenea trandafiri. De ce? Pentru că vedetele sunt urmărite peste tot – Facebook, bloguri personale, Instragram și deoarece acestea afișează o viață de invidiat. cine nu dorește să fie fericit și să emane peste tot încredere și bună dispoziție?

Blogurile personale inspiră

O chestie bună în acest sens este că pe bloguri se promovează subiecte pozitive, spre deosebire de site-urile de știri, unde se scrie tot mai des despre violuri și islamiști. În articolele postate acolo găsim texte despre încredere în forțele proprii, dezvoltare personală, familie fericită și împlinită, caritate etc. Urmărind zilnic aceste bloguri, cumva te inspiră și pe tine să faci ceva bun și util. Mai ales dacă vezi că vedeta ta preferată sau o persoană publică pe care o admiri, postează pe blog ceva despre o experiență din casele de copii în care a mers, iar pozele cu micuții de acolo transmit adevărate emoții, cumva te atinge şi te sensibilizează şi pe tine.

Blogurile sporesc imaginea

Pe lângă faptul că prin blogurile lor, vedetele promovează un mod sănătos de viață și îi îndeamnă pe oamenii care le urmăresc să aplice și ei în practică aceste lucruri, blogul este și un bun instrument de promovare al imaginii lor. Pe Facebook sau pe alte rețele postezi doar poze și poate câteva mici comentarii, dar dacă ai ce să le spui fanilor, cu ușurință poți ține un blog, prin care să promovezi tot ceea ce faci.

Poți inspira și tu

Am adus aici exemplul vedetelor, deoarece, ele sunt mai mult urmărite de către internauți, însă, și noi – oamenii de rând, putem să ne creem un blog pe care să promovăm lucrurile ce ne plac, având șanse să inspirăm și noi, la rândul nostri, alți oameni.

Îți place să scrii, ai ce spune lumii, ai o pasiune? Lansează-ți un blog și scrie acolo despre lucrurile frumoase din viața ta, pentru ca să te împarți și cu alții!

Acest articol este un Guest Post.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here