Cum vă pot îmbunătăți abilitățile de fotografiere designul grafic?

0
551
Cum vă pot îmbunătăți abilitățile de fotografiere designul grafic

Ce este creativitatea?

Fotografia este una dintre cele mai creative activitati. Învățarea abilităților de fotografiere va va îmbunătăți cu siguranță modurile de lucru și va schimba perspectiva ta față de creativitate.

Dacă ești grafician sau graphic designer, acest lucru este mult mai mult decât important pentru tine. Atât designul grafic, cât și fotografia sunt lucrări vizuale și necesită aplicarea creativității.

Ce este fotografia în design grafic?

Designul grafic înseamnă a ajuta pe cineva să vizualizeze o idee prin imagini și termeni textuali. Cu alți cuvinte, este o metodologie de a transmite un mesaj unic si important.

Relația dintre design grafic și fotografie

Fotografia este un limbaj pe care oricine îl înțelege. Motivul din spatele acestui lucru poate fi atribuit introspecției vizuale. Același lucru este valabil și pentru designul grafic. De aceea, relația dintre design grafic și fotografie este foarte potrivită.

Imaginile care se coordonează bine cu designul grafic pot transmite mesaje vii spectatorilor. Este ca o modalitate de a introduce realism în cuvinte și imagini. Designerii grafici pot avea anumite cunoștințe de fotografie care îi pot ajuta să obțină un rezultat eficient.

Pe de altă parte, fotografii profesioniști cunosc design grafic si il folosesc pentru a-și colora poveștile despre fotografie într-o manieră mai artistică. Însă implicarea în profesie le cere să muncească din greu, așa că se bazează pe serviciile de editare foto de la profesioniști.

Importanța fotografiei în designul grafic

„O fotografie poate spune mai mult de o mie de cuvinte”. Când vine vorba de atragerea oamenilor cu orice conținut vizual, fotografia este una dintre opțiunile cele mai de facile.

Designul grafic înseamnă și comunicarea prin mijloace vizuale. Dacă un designer grafic are notiuni de fotografie de bază, îl va ajuta să-i surprindă pe spectatori pe baza sentimentelor și emoțiilor lor.  Fotografiile sunt cele mai bune pentru a transmite mesaje pe care designul grafic singur le poate face cu greu.

Când acestea 2 sunt amestecate împreună într-o manieră artistică, devine atrăgător, iar eficiența crește. Și de aceea un designer grafic ar trebui să aibă și unele cunoștințe despre arta fotografiei.

10 moduri în care abilitățile fotografice vă pot îmbunătăți designul grafic

Învățarea unor notiuni de fotografie vă va deschide această ușă și vă va fi util și pentru a vă consolida abilitățile. Există multe moduri, dar aceste 10 sunt considerate eficiente.

Ai nevoie de o cameră foto, nu? Ți-aș recomanda să mergi pe una cu funcționalitate normală, deoarece ești la stadiul de început. Puteți consulta recenziile pentru cea mai bună cameră pentru începători.

Odată ce ai una, învață diferitele ei funcționalități. Poti gasi pe Youtube o multitudine de videoclipuri despre asta. Învățarea elementelor de bază ale camerei va fi o chestiune care va cere ceva timp si implicare din partea ta.

Compoziție și echilibru

Compoziția este aranjarea subiectului și a altor obiecte într-un cadru. Și echilibrul este partea care ajută munca compozițională să funcționeze bine. Cum îți aranjezi subiectul într-un cadru care trebuie să conteze. De ce?

O bună înțelegere a fotografiei vă va ajuta să aplicați trucurile compoziționale și în designul grafic. Ambele domenii funcționează cu elemente vizuale, așa că dacă aveți deja un simț solid al compoziției în fotografie, vă va fi mai ușor să îl utilizați în design grafic.

De exemplu, puteți folosi trucuri precum punctul de vedere, regula treimii, modelele, regula cotelor, spațiul negativ și pozitiv etc.

Lumina si intuneric

Echilibrarea luminozității și întunericului pentru a crea contraste în porțiuni selective ale unei fotografii este o abilitate importanta de fotografie. Acest lucru se face atât pentru frumusețea estetică, cât și pentru compoziția fotografică. O astfel de abilitate este destul de importantă si pentru designul grafic.

Ca designer, trebuie să înțelegeți cum să amestecați lumina și întunericul, fie cu un produs, cu un text, cu un design infografic de produs, fie cu toate acestea combinate.

Având această abilitate înrădăcinată în mod natural în mintea ta prin experiența fotografică, te va ajuta să o implementezi cu ușurință în grafica ta.

Profunzimea campului

Adâncimea câmpului depinde jumătate de fotograf și jumătate de cameră. Schimbarea diafragmei schimbă focalizarea și, în funcție de modul în care plasați subiectul cu elementele de fundal, obțineți un sentiment de profunzime. Aveți instrumente digitale precum software de editare foto pentru a obține aceste efecte. Dar aceste instrumente nu vă vor ajuta dacă nu înțelegeți cum funcționează adâncimea câmpului.

În plus, în design grafic, trebuie să scalați obiectele pentru a le face să apară aproape sau departe, estompați porțiuni selective ale acestor obiecte, înțelegeți că primul plan și fundalul sunt două spații separate în același cadru – abilități pe care un fotograf le-a dobândit în mod natural prin testarea DOF-ului în fotografiile lor.

Aceste abilități vă vor ajuta să injectați senzația 3D într-un design. Atunci când proiectați produse de marketing în masă, profunzimea câmpului și efectul 3D sunt necesare în special, făcând ca imaginea să pară hiperrealistă.

Mărcile mari apreciază enorm această abilitate, deoarece spectatorii sunt atrași în mod natural de modelele digitale cu o adâncime de câmp fotografică și o senzație 3D hiperrealistă.

Fără cunoștințe prealabile despre acest lucru, este posibil să aveți nevoie de ore de învățare, practică și antrenament pentru a ajunge acolo. Și asta se întâmplă cu designerii grafici care nu sunt fotografi.

Teoria contrastului de culoare

Mai simplu spus, teoria culorii este un principiu al aspectului culorii. Ea explică percepția umană asupra culorilor și efectul vizual. Învățarea notiunilor de fotografie este una dintre cele mai bune modalități de a exersa cu un ochi atent asupra ideii de contrast de culoare. Aceasta este una dintre acele abilități de impact pentru a vă ascuți abilitățile.

Inspirație creativă

Fotografia este o muncă eminamente creativă. Stimulează mintea să exploreze dincolo de ce vad ochii umani. Implicarea ta aici te va ajuta enorm.

Comunicarea vizuală

Multi spun că fotografia este un instrument de comunicare vizuală. Este o modalitate de a portretiza o imagine, de a transmite un mesaj. A avea această abilitate ca fotograf este avantajos.

Reduce dependența de fotografiile de  tip iStock

Accesibilitatea la fotografiile de tip iStock ne-a făcut leneși, ne-am invatat sa luam totul de-a gata. Chiar dacă lucrați cu Photoshop, va lipsi unicitatea dvs. A avea abilități de fotografie va stârni întotdeauna autenticitatea în interiorul tău.

Veți avea imaginile pe care le doriti, care vă includ propria perspectiva și vă definesc creativitatea.

Abilități de fotografie digitală

Camera digitală are multe avantaje și este interesantă și usor de utilizat. Veți învăța operațiuni dincolo de camerele normale. De aceea, învățând fotografia prin intermediul camerelor digitale, puteți acumula abilități valoroase.

Cu cât te implici mai mult în fotografia digitală, cu atât vei fi mai atent la muncă. Acest lucru vă va îmbunătăți considerabil performanța.

Dezvoltați o strategie care funcționează

Pentru a fi un designer grafic de succes pe această piață comercială, trebuie să fii cu un pas înaintea concurenților tăi. Iar cea mai eficientă modalitate este de a dezvolta o strategie!

De exemplu, unii designeri grafici învață fotografia și își fac singuri munca de editare foto. Puteți face orice este convenabil pentru fluxul dvs. de lucru și vă ajută să va creșteți nivelul.

Sper că înțelegeți acum de ce fotografia este importantă și cum este legată de designul grafic. Doriți să vă îmbunătățiți abilitățile de design prin abilitățile de fotografie? Practicați toate sfaturile menționate mai sus pentru a vă atinge obiectivul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here