Cum putem sa traducem textele din limbi straine?

0
370
Cum putem sa traducem textele din limbi straine?

In zilele de astazi, in diferite state sunt importate numeroase produse, care provin atat din Asia, cat si din Europa. Insa, in momentul in care vrei sa citesti instructiunile de pe acestea descoperi ca nu exista traduceri in limbile de circulatie internationala si nici in limba romana.

Acest lucru poate fi o adevarata problema, in special din cauza faptului ca nu vei stii cum sa folosesti produsul respectiv. Totusi, pentru a evita aceste mici probleme, indicat ar fi sa utilizezi aplicatii pentru traduceri.  Daca folosesti astfel de aplicatii, nu uita de huse telefon pentru a-l proteja.

Cum functioneaza aplicatiile pentru traduceri?

Aceste softuri, extrem de populare in mediul virtual, prezinta cateva functii care te vor ajuta oricand sa descifrezi si cel mai greu text. Poti introduce textul manual, cuvant cu cuvant sau chiar poti inregistra fraze prestabilite. Ulterior, aplicatia le va traduce  in timp real, iar de cele mai multe ori textele vor fi citite  de catre smartphone-ul tau.

O alta functie pe care o prezinta aplicatiile pentru traduceri este fotografierea si traducerea simultana a textelor. Vei putea fotografia textul (pancarte, etichete, semne, etc), iar aplicatia va adauga peste textul fotografiat traducerea. Ulterior, poti da play, astfel incat telefonul tau sa poata citi cuvant cu cuvant ceea ce aplicatia a reusit sa traduca.

Cum sa gasesc aplicatii pentru traduceri?

Aplicatiile pentru traduceri sunt extrem de populare, iar tu va trebui sa dai un simplu search in magazinele online. Ulterior, iti va fi afisata o lista cu toate aplicatiile disponibile. Pentru a alege cea mai bun soft va trebui sa te uiti la numarul de descarcari, numarul de stele, precum si review-uri. Cele din urma trebuie sa fie redactate conform asteptarilor tale.

Datorita faptului ca pe piata exista aplicatii pentru toate gusturile si nevoile, va trebui sa citesti cu mare atentie specificatiile acesteia. Dupa ce ai gasit softul care ti se potriveste cel mai bine, poti sa il instalezi pentru a il testa.

Care sunt utilizate aplicatii pentru traduceri?

Printre cele mai populare aplicatii pentru traduceri se numara:

Google Translate

Aceasta este o aplicatie care poate fi folosita atat de pe pagina WEB Google, cat si ca aplicatie, descarcand-o din Magazin Play. Google Translate are mai multe functii, printre care se numara: traducerea in timp real a textelor si cuvintelor necuscute pentru user, precum si citirea acestora. Dupa ce cuvintele au fost traduse, Google va oferi si sinonime pentru acestea, dar si explicatia din dictionar.

WeChat

WeChat este extrem de cunoscut in Asia, insa aplicatia prezinta si o miniaplicatie pentru traduceri. Folosind acest soft vei putea traduce in limba engleza toate mesajele pe care le-ai primit /trimis. In acest mod vei putea conversa mult mai usor virtual cu prietenii tai. Totodata, WeChat prezinta si o functie de tip Scan. In acest mod vei putea scana texte cara apar pe hartie, iar softul va afisa continutul in limba straina plus traducerea.

Pleco

Pleco este un soft care functioneaza precum un dictionar si este des utilizat de catre persoanele care studiaza limba chineza. Folosind aceasta aplicatie vei putea desena caracterele pe o interfata simpla, iar ulterior vei putea vizualiza si traducerea.

iTranslate Voice 3

Ti-ai dorit vreodata un traducator profesionist fara pret mare? iTranslate Voice 3 permite comunicarea voce-la-voce „magica” intre limbi. Pur si simplu vorbiti in telefon si aplicatia va traduce si vorbi acea propozitie intr-una din cele 42 de limbi.

Traducere Google

Probabil cel mai popular dintre toate serviciile lingvistice, platforma web Google Translate , aplicatia iOS si aplicatia Android inoveaza constant. Functia sa de traducere tastata accepta 103 limbi diferite, dintre care 52 continua sa functioneze offline (ceea ce este perfect pentru planurile de calatorie in afara retelei).

Adevaratul avantaj este caracteristica sa in continua expansiune Word Lens, care ii determina pe utilizatori sa indrepte camera telefonului catre un semn sau o bucata de text din apropiere. Word Lens transforma apoi imaginea originala cu o suprapunere de text AR in limba preferata de utilizator.

SayHi

Nu este necesara tastarea atunci cand utilizati SayHi – pur si simplu vorbiti pe dispozitivul dvs. si aplicatia va traduce si apoi va transcrie un mesaj pentru a fi vazut si auzit de omologul dvs. SayHi are 90 de limbi

TextGrabber

Ascultarea cuiva vorbind intr-o alta limba poate fi suficient de descurajanta, dar citirea meniurilor, a semnelor stradale si a manualelor electronice in alte limbi este adesea o sarcina de-a dreptul herculeana. TextGrabber va permite sa indreptati camera telefonului catre textul din fata dvs. si il traduce instantaneu intr-o limba la alegere.

Microsoft Translator

Oferind atat versiuni pentru companii, cat si pentru consumatori, Microsoft Translator este probabil cea mai versatila optiune de pe piata. Utilizatorii pot tasta textul pe care doresc sa il traduca, vorbi cu voce tare sau pot fotografia o imagine care contine textul. Traducatorul este, de asemenea, disponibil ca aplicatie Smartwatch, atat pentru iOS, cat si pentru Android, facandu-l usor accesibil calatorilor din mers.

Waygo

Nu mai manca niciodata din nou supa de oua de furnica din intamplare. Concentrandu-se pe recunoasterea imaginii, Waygo traduce instantaneu semne si meniuri din chineza, japoneza si coreeana in engleza.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here